Изборното Собрание ќе биде нелегитимно! (?)

15 мај 2007

Само што се вратив од прес-конференцијата на Харалампие Хаџи-Ристески на која тој уште еднаш понуди аргументи за неговата и легитимноста на целото актуелно раководство на ФФМ. Се што кажа Хари можете да прочитате и тука.

Она што нема да го прочитате е следново: според Хаџи-Ристески, од УЕФА децидно се изјасниле дека „без разлика на тоа кои и колку делегати ќе присуствуваат на Изборното Собрание организирано од Иницијативниот Одбор (сабота, 19. мај), УЕФА нема да го признае за легитимно! Дури и да присуствуваат 80 и повеќе делегати, собранието нема да биде признаено за легитимно од УЕФА“.


Ја загуби битката на домашен терен,
ама изгледа победи на гости кај УЕФА


С
е поставува прашањето дали од Иницијативниот Одбор знаат за ваквиот став на УЕФА и доколку ставот на Европската куќа на фудбалот е таков - каква е целта и логиката воопшто да се организира собранието?!


Tags: football, Macedonia, FFM, Hadzi-Risteski, UEFA, фудбал, Македонија.

3 коментари:

Anonymous Дарко-плачко поо судиски неправди рече...

Единстен начин е масовен бојкот на фудбалерите и клубовите кои би одбиле да настапуваат па некој од страна посериозно да сака да слушне за проблемот...или пари се слатки па сите мрчат ама никој не сака да истапи радикално

20:06  
Blogger Ико рече...

Јас не сум за решавање на проблемот од страна.

Па не сме варвари и примитивци да мора некој да дојде да ни ги решава проблемите. Треба само малку здрав разум за да се седне на маса и да се разреши ситуацијата.

Се што е потребно е едно Вонредно собрание во организација на ФФМ и ИО на кое ќе си ги измерат силите и кој освои повеќе гласови - нека тера...

10:35  
Anonymous Анонимен рече...

Приветик! И кстати.. есть мега мысль по[url=http://www.pi7.ru] видео[/url] порталу Думаю вам понравится

[url=http://www.pi7.ru]сайт порнографии [/url]
aнекдот для разнообразия :)

В секс-шшопе продавец девчушкам-малоелткам:
- А вам зддесь какого хрена надо?
- Вон того, на верхней полке, с вибратотром! . .

Я 9 часоов блуждела по сети, пока не вышел на ваш форум! Думаю, я здесь останусь нащолго!
прошу прощения за опечатки.... очень маленькая клавиаурак у PD!A

13:51  

Објави коментар

Врски до објавата:

Создај врска

<< Дома