Скопје ќе трча

10 мај 2007


Н
а страна од фудбалот... Денеска бев на последната прес-конференција на организаторите на Скопскиот полумаратон 2007. За тие што не се запознаени со ова, ќе се случува овој викенд, а можете да учествувате сите!


Скопскиот полумаратон ќе стане традиција, а мислам дека и редно време беше да добиеме ваква спортска манифестација, како што имаат сите нормални градови на планетава. Сигурно нема да биде со преку 50.000 учесници како Њујорк, Бостон, Лондон, Париз, Берлин... Но, важно е да се почне од некаде, па мислам дека во следните години сето ова ќе добие на масовност.

Пријавете се и трчајте! Esport е меѓу медиумските спонзори на настанот, па така јас ќе бидам во ложата, ќе трчам од следната година :-) Подобро да се пријавите за да трчате бидејќи пола град ќе биде блокиран :-).

Линк: Скопски полумаратон


Tags: football, Macedonia, Скопје, маратон, атлетика.

0 коментари:

Објави коментар

Врски до објавата:

Создај врска

<< Дома